Het web is de nieuwste drager van het beeldverhaal. Daarmee ontstaan nieuwe mogelijkheden voor het beeldverhaal en we staan nog maar aan het begin van deze ontwikkelingen.

Om iets te noemen: de webcomic is de comeback van het vervolgverhaal. Het aanbod is gigantisch, van prachtig artwork en langlopende vervolgverhalen tot grappige dagelijkse cartoons. Lees dagelijks een halfuurtje de nieuwste updates van je favoriete webcomics, dat is heerlijk en verslavend.

Dankzij het grote bereik van het web ontwikkelen zich in het beeldverhaal steeds meer exclusieve niches, alleen door insiders te volgen en op waarde te schatten. Zoek of maak je eigen niche!

Er staan nieuwe auteurs op die voorheen geen platform hadden. Die auteurs zijn niet perse tekenaars maar vaak wel vertellers. Zo ontstaan ijzersterke verhalen waarbij de tekening onmisbaar is, maar wordt gereduceerd tot elementaire vormen. In webcomics zie je dan ook vaak de kunst van steeds verdergaande sublimatie. Er ontstaat een nieuwe symbolentaal, met in haar ultieme vorm het stokpoppetje.

Afbeelding:  Cyanide & Happines